Derde plaats solarboot Leeuwarden tijdens SAIL Amsterdam zonnebootrace

10 december 2018

Zaterdag 22 augustus 2015 nam solarteam Skipper van ROC Friese Poort Leeuwarden deel aan de zonnebootrace SAIL Amsterdam. Deze race is een onderdeel van Groene Grachten. Dit is een initiatief van Wubbo Ockels en inmiddels uitgegroeid tot het groene evenement van Amsterdam. Op het IJ omgetoverd in Groene Oceaan en met ongeveer 15.000 bezoekers op de kades eindigden de studenten van Skipper in de top 3.

Derde plaats

Elf zonneboten van verschillende opleidingen, stichtingen en bedrijven uit Nederland streden tegen elkaar in twee korte wedstrijden, een slalom en een sprint. Met de nieuwe zonnepanelen, gesponsord door The Sun Factory uit Suwald, behaalde het Skipper Solarteam een meer dan uitstekende derde plaats. ‘Zoals verwacht finishte MG Electronics als eerste en konden we het solarteam van de NHL uit Leeuwarden achter ons houden, aldus een trotse student Willem Dijkstra.

Volgende stap

De komende weken vindt een overdracht plaats naar een nieuw team van studenten. Deze studenten gaan de zonneboot verbeteren en optimaliseren. Zo inspireert Solarboot Leeuwarden nieuwe studenten om te gaan werken met actuele duurzame technieken.

Meer informatie op https://www.rocfriesepoort.nl/centrumduurzaam

Copyright © 2013 Energy College - Website by Innovatio Disclaimer Contact