Ecolution: vlaggenschip duurzaamheid

20 februari 2019

Ecolution: vlaggenschip duurzaamheid

Gevolgd door een vloot van indrukwekkende tallships vanuit de hele wereld, ging de Ecolution, voorop tijdens de Sail In van DelfSail. Een passende plek voor de Ecolution, als voorloper in duurzaamheid. Een schitterend contrast tussen de historische tallships en de futuristische Ecolution. Het verleden, en de toekomst.

Bij binnenkomst in de haven van Delfzijl bleek dat de Ecolution haar bekendheid niet verloren is. Het duurzame project van Wubbo Ockels, nu eigendom van Stichting Wadduurzaam, is een punt van herkenning en wekte direct de nieuwsgierigheid van de bezoekers die de boten in de haven verwelkomden.

A Festival of Energy, was de ondertitel van deze -zesde- DelfSail. Een treffende ondertitel waarmee wordt benadrukt dat Noord-Nederland dé energie-regio van Nederland is. Op DelfSail 2016 presenteerden de Noorderlijke kennispartijen Energy Academy, EnTranCe en Energy College een samenwerking met Stichting Wadduurzaam. Zij slaan de handen ineen om energieonderwijs in Noord-Nederland verder te ontwikkelen, met de Ecolution als podium. In Noord-Nederland wordt intensief samengewerkt tussen de partijen om energie-professionals op te leiden van MBO- tot academisch niveau.

Als gast van Groningen Seaports en Gasunie mochten we onze ambities in het partnership met Stichting Wadduurzaam/Ecolution presenteren.

De Ecolution is een drijvende proeftuin waar nieuwe technieken en innovaties toegepast worden om tot een duurzaam energie-systeem te komen. Het krijgt de komende tijd  een grote verbouwing waarbij de boot opnieuw wordt voorzien van de nieuwste innovaties zoals aandrijving op waterstof. In dat proces worden studenten van de partners actief betrokken om mee te werken aan de toepassing van hun specialistische kennis en vaardigheden. Zo zal de Ecolution een inspiratie zijn voor jongeren bij hun keus voor energie-opleidingen en deel uit te maken van de energietransitie. Een keus met toekomst.

Bekijk ook het filmpje

Copyright © 2013 Energy College - Website by Innovatio Disclaimer Contact