Hotspot Energy & Maritime organiseert docenten-bijeenkomst

20 februari 2019

5 mei 2017 - Op 4 mei organiseerde de hotspot Energy & Maritime een bijeenkomst voor techniekdocenten van de onderwijsinstellingen binnen Energy College.

Na de ontvangst met koffie en koek in de Abel Tasmanzaal op de Noorderpoortlocatie in Delfzijl, werden de deelnemers door Dick van der Plas (directeur Techniek Noorderpoort) en Wietse Smit (directeur Techniek Frieslandcollege) meegenomen in de plannen van de partners van Energy College om een gezamenlijke community of practice op te zetten. In deze digitale leer- en werkomgeving kunnen docenten en studenten van de scholen - en bedrijven - in de toekomst met elkaar samenwerken en leermiddelen over energietechniek met elkaar delen. Zo kunnen docenten profiteren van de deskundigheid en materialen die er binnen de verschillende scholen op het gebied van duurzaamheid en energietechniek aanwezig zijn. In het gesprek over de community of practice zijn veel waardevolle adviezen naar voren gebracht die meegenomen worden bij de ontwikkeling van het programma van eisen voor het digitale platform.

Na een rondleiding in het gebouw - waarbij de aanwezigen konden ervaren hoe het is om aan het roer van een zeeschip te staan - lichtte docent Rik de Jong toe hoe het thema Windenergie verweven is in het onderwijsprogramma AOT van Noorderpoort Delfzijl en vertelde 4e jaars student AOT Harke Oosterbeek over zijn ervaringen tijdens zijn stage als windturbinetechnicus bij het bedrijf Nordex. Hoewel windenergie een actueel thema is, blijft het lastig om vanuit het onderwijs een duurzame samenwerking met bedrijven op te bouwen, iets wat de aanwezigen herkennen.

De succesvolle bijeenkomst was de eerste in een reeks van bijeenkomsten waarbij docenten een kijkje kunnen nemen op de hotspots van de andere scholen die zijn aangesloten bij Energy College. Op elke hotspot staat een thema centraal. De data van de bijeenkomsten worden gepubliceerd in de nieuwsbrief.

Copyright © 2013 Energy College - Website by Innovatio Disclaimer Contact