Hotspotdag Energy College

20 februari 2019

5 okotber 2017 - De Energy College hotspot 'Life Sciences/ Water' is geïnitieerd door Friesland College en mbo Life Sciences. Op donderdag 19 oktober is er op deze hotspot een boeiende middag voor docenten en bedrijven. We gaan kennismaken met de vernieuwde module "Energie uit water". Een deel daarvan gaat over "Blue energy": energie uit de combinatie van zout en zoet water. 

Een specialist in watertechnologie, Leo Groendijk, neemt ons mee in het waterapplicatie centrum (WAC) en laat zien wat studenten gaan doen op de praktijkdag als ze de module uitvoeren, o.a. de montage van een blue energy cel. 

Dhr. Joost Veerman, research manager van de firma REDstack komt ons bijpraten over de laatste ontwikkelingen en experimenten op het gebied van energie en watertechnologie. We kennen REDstack van de experimentele centrale die op de afsluitdijk herkenbaar is aan de buizen over de weg.

Ook geven we een korte impressie van de samenwerking tussen bedrijven en scholen in de Watercampus Leeuwarden, waarin het centrum voor innovatief vakmanschap, CIV Water, een rol speelt.

U kunt zich aanmelden voor de hotspotdag via deze link. We kunnen maximaal 25 docenten verwelkomen.

Aanvang 14.00 uur - afsluitende borrel 16.30 uur
Plaats: mbo Life Sciences, Jansoniusstraat 2A, Leeuwarden

 

Copyright © 2013 Energy College - Website by Innovatio Disclaimer Contact