AOC Terra heeft een nieuw gezicht en nieuwe naam

20 februari 2019

AOC Terra is veranderd in Terra. Dit is niet de enige verandering; er ligt ook een heel nieuwe huisstijl. Terra is een school voor groen onderwijs, met vestigingen waar voortgezet (vo)-, middelbaar beroeps (mbo)- en volwassenenonderwijs gegeven wordt. Een nieuw gezicht, een nieuwe naam; Terra!

Op de vestigingen van Terra werd dinsdag 6 januari de nieuwe naam gelanceerd. De nieuwe vlaggen werden gehesen, de docenten en leerlingen kregen een filmpje te zien waarin getoond werd wat de verandering inhoudt en genoten van een Terra petit four. De scholen krijgen door de nieuwe naam en huisstijl een vernieuwde uitstraling, maar blijven verder net zo vertrouwd als voorheen.

Terra heeft haar identiteit opnieuw geformuleerd. Dit bestaat onder andere uit een heldere missie en merkbelofte: bewust, bekwaam en betekenisvol. Het beschrijft wat we als Terra gemeenschappelijk hebben. Door de nieuwe huisstijl krijgt de identiteit een nieuw gezicht.

Hét kenmerk van Terra is groen onderwijs, dat niet meer alleen gaat om voedselproductie. 
Het gaat ook om de leefbaarheid in de verstedelijkte samenleving, gezond eten en leven,
waterbeheer en duurzame energie. Deze ontwikkelingen creëren nieuwe beroepen en vragen om goed opgeleide mensen; jong en oud, in de stad en in de regio. Groene kennis is essentieel voor een gezonde economie. Terra draagt daar aan bij. De afkorting AOC weglaten was dan ook een logische stap.

Het nieuwe gezicht van Terra is modern en eigentijds. De verschillende onderwijssoorten komen goed tot uiting; je ziet in één oogopslag voor welke opleidingen je allemaal bij Terra terecht kunt. De verbinding tussen de onderwijssoorten is beter zichtbaar. Door het nieuwe gezicht van Terra zie je meteen welke mogelijkheden je allemaal hebt. Heel handig en overzichtelijk!

Copyright © 2013 Energy College - Website by Innovatio Disclaimer Contact