Bezoekers open dagen Noorderpoort enthousiast

20 februari 2019

Het regent positieve reacties naar aanleiding van de Open Dagen die op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari door Noorderpoort georganiseerd werden. Tijdens deze Open Dagen konden leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennismaken met docenten en studenten van de scholen van Noorderpoort. Deze kennismaking en het proeven van de sfeer op de scholen werd door veel bezoekers als aangenaam en plezierig ervaren.

Voldoende informatie en gastvrij ontvangst

Het enthousiasme van de bezoekers van de Open Dagen van Noorderpoort blijkt uit een enquête die onder een kleine 2.000 bezoekers is uitgezet. Driekwart van de bezoekers voelde zich goed en gastvrij ontvangen door docenten en studenten en 90% heeft tijdens de Open Dagen voldoende informatie ontvangen over de verschillende opleidingen die zij bezochten. ‘Het was helemaal perfect. Ik heb alle informatie gekregen die ik graag wilde hebben en de mensen waren erg enthousiast, waardoor ik ook erg enthousiast werd,’ is één van de reacties naar aanleiding van een bezoek aan de Open Dagen.

Gemotiveerde studenten

Bezoekers werden door gemotiveerde studenten ontvangen en dat was volgens één van de bezoekers ook zeker een complimentje waard: ‘Mede door de gesprekken met deze studenten zijn wij de deur uitgegaan met een heldere blik op de toekomst.’ Verder komt uit de enquête naar voren dat ook ouders enthousiast waren over de Open Dagen: ‘Wij waren zeer tevreden. Erg leuke school en onze dochter was na de ochtend ook helemaal overtuigd van haar keuze.’

Onder andere over de locatie Noorderpoort Gastvrijheid & Toerisme waren de respondenten erg te spreken. ‘Hotelschool was super, hele aardige mensen, voldoende informatie en zij hadden alle tijd. Erg leuk!’ aldus een van de positieve reacties naar aanleiding van het bezoek aan deze locatie in de Euroborg.

Nog meer Open Dagen bezoeken in 2015

Niet alle Open Dagen van Noorderpoort zijn al voorbij. Er zijn nog vier scholen die hun Open Dagen de komende weken organiseren:

Noorderpoort Entree Opleidingen

woensdag 11 februari 2015 van 15.00 - 18.00 uur

Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek

donderdag 12 februari 2015 van 16.00 - 21.00 uur

Noorderpoort Eemsdollard Beroepsonderwijs Appingedam

maandag 16 maart 2015 Open Huis van 19.00 - 21.00 uur 

Dansacademie Lucia Marthas

zondag 18 januari (HBO Amsterdam) en zaterdag 7 maart (MBO Groningen) 2015 van 11.00 - 16.00 uur.

Copyright © 2013 Energy College - Website by Innovatio Disclaimer Contact