20 jun
11:45 - 13:30
ROC Friese Poort, Anne Wadmanwei 6, 8915 BD EJ Leeuwarden

Duurzaam Doen Lunchlezing: CONNECT2025

Welke rol vervul jij binnen de energietransitie?

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Techniek Nederland, OTIB, Bedrijfsopleidingen en Installatiewerk Noord nodigen je graag uit voor een Duurzaam Doen Lunchlezing op donderdag 20 juni: CONNECT2025: Welke rol vervul jij binnen de energietransitie?

Theo J. Ockhuijsen

Techniekbedrijven ontkomen er niet meer aan. De Energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en steeds verder gaande digitalisering: ontwikkelingen waar je nu dagelijks mee geconfronteerd wordt.

Als spreker neem ik je mee in de trends en ontwikkelingen, kansen en bedreigingen die de energietransitie ons brengt. En als adviseur help ik ondernemingen om de energietransitie praktisch te vertalen naar wat jouw organisatie kan en wellicht moet doen om te overleven in de toekomst.

CONNECT2025: Werk aan de winkel!

Het rapport CONNECT2025 is de toekomstverkenning voor Nederland en verschillende technische branches. Techniek speelt de hoofdrol hierin. Maar hoe pak jij die kansen?

In een interactieve presentatie van maak je kennis met de zes vitale thema’s uit CONNECT2025 voor de toekomstontwikkeling van de verschillende samenwerkende branches en waar jij als (aankomend) vakman zelf werk van moet maken.

Energy College: Gas 2.0

Met Energy College Gas 2.0 spelen alle ROC ’s in Noord Nederland een actieve rol binnen de energietransitie. Het doel is om samen met het bedrijfsleven studenten te enthousiasmeren voor de techniek en op te leiden als vakman/vrouw in de energietransitie. Maar ook om bedrijf en onderwijs met elkaar te verbinden. Door middel van kennis, ervaring en nieuwe initiatieven. Anja Hulshof en Liesbeth Horstman vertellen wat er de afgelopen maanden is gedaan er wat de toekomst plannen zijn. Verder wordt de nieuwe website gelanceerd.

Programma

11.45 uur inloop met een broodje
12.15 uur welkom door Roeland Westra
12.25 uur Theo J. Ockhuijsen van Innovatie Express
13.10 uur Anja Hulshof van Energy College
13.20 uur Liesbeth Horstman van Drenthe College
13.30 uur afronding

De lezing vindt plaats op donderdag 20 juni 2019 van 12.15 uur tot 13.30 uur aan de Anne Wadmanwei 6, 8915 BD EJ Leeuwarden.