Barn Talk: vakonderwijs als sleutel voor de energietransitie? Opleiden, opleiden, opleiden

Datum & Tijd: 4 november 2020  om 16:00
Locatie: Online
Omschrijving

”De ene na de andere krantenkop verschijnt over het gebrek aan vakmensen voor de energietransitie. Dit remt de transitie maar hoe train je de mensen voor banen die zo razendsnel veranderen? Kunnen we mensen met meer afstand tot de arbeidsmarkt hier goed bij betrekken? Bij EnTranCe komen studenten al vroeg in hun opleiding met de energiewereld in aanraking, hoe kunnen we dit nog beter faciliteren? Tijdens de Barn Talk op 4 november a.s. bespreken we wat we moeten doen om de energietransitie niet te laten afremmen.” En ook Gas 2.0 is aanwezig!

De belangrijkste vraagstukken

”Vijf professionals, waaronder Anja Hulshof (programmamanager van Gas 2.0), bespreken hoe meer regionale samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid ervoor kan zorgen dat onze jonge professionals beter opgeleid worden. Gastspreker Marieke Abbink, directeur New Energy Coalition geeft een presentatie over de mogelijkheden die zij ziet. Het panel is samengesteld met vrouwen uit het VIEN netwerk ‘Vrouwen in Energie Noord-Nederland’. Zij zullen een debat voeren over de belangrijkste vraagstukken onder leiding van gespreksleider Marcel Koenis.”

Details Barn Talk

”De Barn Talk is op 4 november van 16:00 tot 17:30. Het volgen van de Barn Talk kan via de live stream button via de website van EnTranCeAls digitale deelnemer heb je de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen. Indien er tijd en ruimte voor is zullen de vragen live beantwoord worden.”

Bron: EnTranCe.org.

Relevant nieuws