Hét event van het jaar: de Futureproof Drinkwater Hack

Datum & Tijd: 18 november 2020  om 09:30
Locatie: Online
Omschrijving

Let op! De inschrijving is inmiddels gesloten!

Denkers en doeners in techniek, landbouw en chemie opgelet! Drinkwaterbedrijf WMD en laboratorium WLN zijn op zoek naar ideeën om de productie van drinkwater te verduurzamen. En daarbij hebben ze jouw hulp nodig. Bovendien maak je kans op een leuke prijs!


Drinkwater

Drinkwater: het is lekker, fris en stroomt direct uit de kraan. We gebruiken het volop. Om te drinken, te douchen, te wassen en nog veel meer. Drinkwater is een duurzaam product. Er is geen vervoer nodig en geen verpakkingsmateriaal. Maar het kan nog duurzamer. De productie van drinkwater kost namelijk veel energie. Hier valt dus nog winst te behalen.

Doe mee!

WMD en WLN organiseren daarom op 18 en 19 november samen met Energy College een online hackathon. Ben jij een denker en doener met goede ideeën? Meld je dan met een groepje van 5 of 6 scholieren en studenten aan voor dit online evenement.

Iets voor jou?

Je hoeft geen ervaring te hebben met hackathons om mee te doen. De hackathon is bedoeld voor scholieren en studenten van alle leeftijden. Het is wel belangrijk dat je een groepje aanmeldt van 5 of 6 personen. Bespreek je deelname van tevoren ook nog even met je docenten. We weten zeker dan zij hier ook enthousiast van worden!

Deelname is gratis

Meedoen is helemaal gratis. Wij zorgen voor goede begeleiding, interessante workshops en mooie prijzen. Zo kan jouw team zich helemaal focussen op de uitdaging.

Nog even… wat is een hackathon?

Een hackathon is een innovatiewedstrijd waarbij teams in ongeveer 30 uur achter elkaar creatieve oplossingen bedenken en uitwerken. We snappen dat je nu denkt: 30 uur, hoe dan?! Je ontvangt nog een uitgebreid dagprogramma. Hierin staat precies hoeveel uur we samen aan de slag gaan.

Het programma (onder voorbehoud)

Woensdag 18 november

9:00 Start voorprogramma en Livestream (LET OP: op tijd inloggen)
10:00 Start hacking
11:00 Powerboost en Q&A WMD & WLN (Brendo Meulman & Marcel Boorsma)
12:00 Powerboost Brainstorming & Ideation -hoe kom ik aan goede ideeën- (Immo Dijkma)
14:00 Pre-pitches voor de coaches (per team)
17:00 Powerboost Energie en Energieopslag (Jeroen van den Berg)
19:00 Serious Gaming  (een spel waar je skills leert die je helpen de Hackathon te winnen)
19:30 Powerboost Pitchen Training

Donderdag 19 november

09:00 Dagstart ochtendgymnastiek
10:00 Powerboost How To Win A Hackathon (Adri Wischmann)
10:30 Powerboost Film Editing (Adri Wischmann)
16:00 (Stop Hacking) NIET VERGETEN pitchfilm inleveren!
18:00 DE Finale : pitches and Q&A
19:45 Prijsuitreiking aan de winnaars
20:00 The End

10:00 – 16:00 Ondersteuning van CFX voor video-editing


Over Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen. De deelnemende onderwijsinstellingen en bedrijven leiden samen mbo-studenten en zij-instromers op naar de wensen en behoeften van de markt. Dit doen ze bijvoorbeeld door veel samen te werken aan innovatieve projecten en/of vraagstukken.