New eMMergy 2022

Datum & Tijd: 06 april 2022  om 09:00
Locatie: Nijbracht 128, Emmen
Omschrijving

Op 6 en 7 april 2022 vindt New eMMergy plaats.

Deze zevende editie van New eMMergy staat in het tekenen van koppelen en verbinden. Dat vraagt moedige besluiten van bedrijven die betrokken zijn bij een onderdeel van de infrastructuur. Zouden we door kennis en infrastructuur met elkaar te verbinden, slim ons doel behalen met minder kosten? Zou het door middel van te verbinden of te koppelen mogelijk zijn om tot een nieuw ecosysteem te komen? Dit zijn vragen die veel gesteld kunnen worden tijdens New eMMergy op 6 en 7 april 2022.

De drie deelprogramma’s tijdens New eMMergy zijn: financiering en subsidies, geothermie en waterstof.

Financiering en subsidies  

Financiering is nodig om maximaal kansen te benutten, de verschillende vormen van financiering hebben elk zijn eigen voorwaarden en voor- en nadelen. Heb je als ondernemer in de energiesector vragen? Tijdens New eMMergy nemen sprekers het woord en organiseren we een praktische masterclass Financiering en Subsidies om gericht informatie en tools te geven. De masterclass wordt afgesloten met een netwerkmarkt waar je hulp kunt vinden bij bedrijven in het krijgen van de juiste financiering of subsidie.

Geothermie 

Geothermie is een duurzaam en betrouwbaar alternatief voor aardgas in de gebouwde omgeving, de glastuinbouw en de (lichte) industrie. In Friesland, Drenthe en Overijssel worden grote projecten ontwikkeld zoals verwoonde woonwijken met aardwarmte. Tijdens New eMMergy brengen we geothermie onder de verdiende aandacht: wat zijn do en don’ts, hoe verbind je alle partijen die betrokken zijn bij een geothermieproject? Hoe koppel je systemen aan elkaar?

Waterstof

Waterstof is een goede energiedrager om Co2-neutraal in onze energiebehoefte te voorzien en de ontwikkelingen gaan snel. Er zijn veel kennisupdates te verwachten bijvoorbeeld over HEAVENN: wat is de vooruitgang in Hydrogen Valley?

Netwerkmarkt

Maar ook belangrijk is het elkaar kunnen ontmoeten. Vooral na zo’n lange tijd. Daarom hebben we deze zevende editie volop ruimte om te netwerken tijdens verschillende netwerkmarkten aan het eind van ieder deel van het programma.

Meer informatie over New eMMergy? Ga naar de website.

Mede mogelijk gemaakt door
Relevant nieuws
Meer evenementen in deze categorie