Gasunie heeft unieke groene waterstofinstallatie

25 juni 2019

GRONINGEN – Studenten en docenten van het Alfa-college helpen op woensdag 26 juni namens Energy College mee als koning Willem-Alexander de waterstofinstallatie HyStock in Veendam opent. HyStock van Gasunie is de eerste Nederlandse installatie die op grotere schaal groene stroom omzet in groene waterstof. Tijdens de opening leggen de studenten en docenten van het Alfa-college uit wat zij met waterstof hebben gedaan en waarom een overstap naar duurzame energie nodig is. 

Alfa-college helpt mee bij koninklijke opening HyStock

“Energy College heeft ons gevraagd om bij de opening aanwezig te zijn. We vertellen welke mogelijke rol waterstof gaat spelen binnen de energietransitie. Waterstof spreekt voor veel mensen nog tot de verbeelding en het is dan leuk om te laten zien wat je er allemaal mee kunt doen. Zo deden we met het Alfa-college bijvoorbeeld mee aan een race met modelauto’s die op waterstof rijden. We zijn daar tweede van Nederland geworden. Mensen worden nieuwsgierig en enthousiast van deze nieuwe technieken en als school helpen we mee om de wereld een klein stukje groener te maken. Daarnaast is de opening van HyStock natuurlijk een unieke kans om een deel van je werk aan de koning te laten zien. Dat geeft nog wat extra energie”, zegt Fred Knot, docent Engineering bij het Alfa-college.

Samenwerkingsverband
Energy College is een samenwerking tussen noordelijke ROC’s, bedrijven en overheden. Het doel van dit Noord-Nederlands initiatief is om de snelgroeiende energiebranche in de regio te kunnen voorzien van innovatieve vakkrachten op mbo-niveau. Studenten worden opgeleid naar de wensen en behoeften van de markt.

Over het Alfa-college
Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met onze partners in de verschillende regio’s. Wij zijn een christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland waar je terechtkunt voor een mbo-opleiding, educatief traject of een bedrijfsopleiding. Verbinden, vertrouwen en ondernemen zijn onze kernwaarden en vormen de basis van ons handelen. Ook besteden wij extra aandacht aan de speerpunten Healthy Ageing, Energie en Ondernemen.  

Programma 26 juni
10:30 – 11:00 uur Receptie en registratie
11:00 – 11:30 uur Welkom
11:30 – 12:50 uur Plenaire programma en officiële opening door koning Willem-Alexander
12:50 – 14:30 uur Lunch, waterstofmarkt en ontmoetingen
Locatie: HyStock, Zoutweg 3, 9644 TW Veendam.