Centrum Duurzaam

Onderdeel van ROC Friese Poort

Wat is Centrum Duurzaam?

Centrum Duurzaam zit  in Leeuwarden en is onderdeel van ROC Friese Poort aan de Anne Wadmanwei. Deze hotspot beschikt over een DuurzaamDoen Huis. Dit is een praktijklokaal wat samen met meer dan twintig fabrikanten is ingericht. Hier leren mbo-studenten en vaktechnisch personeel met de nieuwste duurzame technieken werken zodat zij hun praktijkkennis vergroten. Ook wordt hier hard gewerkt om zoveel mogelijk nieuwe ideeën in de praktijk te brengen (innovatie).

Thema’s

Bij ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam wordt onderwijs gegeven over de volgende thema’s: duurzame energie, gebouwde omgeving, duurzame mobiliteit en productietechnologie.

Hoe?

In het DuurzaamDoen Huis van Centrum Duurzaam leren mbo-studenten en cursisten zoveel mogelijk in de praktijk. Er staan proefopstellingen en simulaties. In de innovatiewerkplaats Is ruimte voor hybride- en projectmatig leren. Voor het bedrijfsleven, overheden en onderwijs worden lezingen en workshops gegeven en een productdatabase opgezet. Tenslotte biedt Centrum Duurzaam  in samenwerking met ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen duurzame technische bij- en nascholingscursussen aan.

Voor wie?

Centrum Duurzaam is er voor mbo-studenten, vaktechnisch personeel die zich willen laten bijscholen en bedrijven die behoefte hebben aan vakbekwame energie-technici.

Terug naar hotspots overzicht

Informatie

Adres Anne Wadmanwei 6
8914 BD
Leeuwarden
Website bezoek
ROC Friese Poort
Copyright © 2013 Energy College - Website by Innovatio Disclaimer Contact