Ruud Koornstra en studenten ROC Friese Poort bezoeken vernieuwend duurzaamheidsproject in Joure

Afbeelding - Ruud Koornstra en studenten ROC Friese Poort bezoeken vernieuwend duurzaamheidsproject in Joure

Nederland bereidt zich de komende jaren voor op de energietransitie. Dit betekent dat we afscheid nemen van het gas. Onze woningen verwarmen we straks op een andere manier. Accolade en DLE pakken dat bij de Gysbert Japiksstraat 22 t/m 28 op een vernieuwende manier aan. We isoleren deze woningen namelijk niet. Dienke Slatman, ontwikkelaar bij Accolade: ‘Bij deze proef verminderen we niet de energievraag, wel zetten we volop duurzaam opgewekte energie in.’ Ook is deze aanpak snel; in twee weken zijn de vier woningen all-electric.

Wat de uitkomsten zijn en wat er gebeurt met deze woningen, lees je in de rest van het artikel via Centrum Duurzaam Friese Poort 2019.

Avatar - Energy College EC
Over de auteur
Energy College EC Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen.

Meer items in deze categorie