Waterstof in de praktijk bij het Alfa-College: van waterstofboot tot waterstoffabriek

Afbeelding - Waterstof in de praktijk bij het Alfa-College: van waterstofboot tot waterstoffabriek

Met de productie van een waterstofboot, het meedoen aan een officiële autorace op waterstof en de lancering van de eerste waterstoffabriek wil Alfa-College inzetten op het belang van waterstof in de regio. Met deze film laat Energy College in samenwerking met het Alfa-College aan (toekomstig) professionals en bedrijven zien hoe studenten bij Alfa-College een duik nemen in de wereld van waterstof en hiermee laten zien dat zij de kennis en kunde in huis hebben om in de toekomst het verschil te maken.

Meer informatie over de waterstofboot vind je via de officiële website van het H2-studententeam dat hard heeft gewerkt om de boot te bouwen en klaar te stomen voor de Innovatie Expo 2021.

Avatar - Energy College EC
Over de auteur
Energy College EC Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen.

Meer items in deze categorie