Terugblik Duurzaam Doen Lezing: circulair bouwen leidt tot reductie CO2-uitstoot en afvalstromen

Afbeelding - Terugblik Duurzaam Doen Lezing: circulair bouwen leidt tot reductie CO2-uitstoot en afvalstromen

‘De groei van het wereldwijde welvaartsniveau leidt tot extreme afvalstromen’, vertelt architect Lolke Wijtsma van VMEZ Architecten. ‘De grondstoffen zijn straks op. Het moet dus anders.’ Op donderdag 10 februari 2022 verzorgden Lolke Wijtsma en Karel Hoekman, projectleider bij Van Wijnen Gorredijk, een gelivestreamde Duurzaam Doen Lezing. Duurzaam Doen Lezing is een intitiatief van Friese Poort, partner van Gas 2.0.

Onder toeziend oog van tientallen eerstejaars bouwstudenten op de vestiging Drachten van ROC Friese Poort vertelden zij over verlaging van de CO2-footprint van gebouwen. De nieuwe schoollocatie van ROC Friese Poort bij het Drachtster ziekenhuis Nij Smellinghe diende als prominent voorbeeld.

Kijk de Duurzaam Doen Lezing hier terug.

Avatar - Energy College EC
Over de auteur
Energy College EC Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen.

Meer items in deze categorie