De Waterstof Challenge: op waterstof door Europa

20 mei 2019

Als je met een auto op waterstof door Europa zou reizen, hoe ver kom je dan? Welke uitdagingen kom je tegen? Zo’n twintig teams uit verschillende landen deden afgelopen vrijdag 17 mei mee aan de Waterstof Challenge (© NOS).

Zo’n twintig teams uit landen als Nederland, Finland, Duitsland en Belgie zijn vrijdag teruggekomen van een 24-uurs-rit door Europa. Met een waterstofauto. De Waterstof Challenge vraagt aandacht voor waterstof als milieuvriendelijk alternatief voor auto’s die rijden op benzine en diesel. Het is al de vierde editie van de Waterstof Challenge.

Het is een wedstrijd zoals je niet gewend bent. Het gaat namelijk niet om wie van de teams het snelste is. Teams – van bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, BAM en gemeente Groningen – verdienen hun punten door zo veel mogelijk kilometers te maken, tankstations te vinden, landen te bereiken en specifieke locaties te bezoeken om te fotograferen (zoals de Eiffeltoren).

Arjan de Putter, bedenker van de wedstrijd, zegt er het volgende over: ”Er is in ons land al veel aandacht voor elektrisch rijden. Dat is mooi, maar rijden op waterstof verdient ook aandacht. Want ook waterstof is een prima alternatief voor benzine en diesel.”

Wil je het hele artikel lezen? Ga naar het artikel van de NOS.