De Groene Waterstofeconomie en Energy College

Waterstoftechnologie ontwikkelt zich sterk in de regio, maar wordt in het onderwijs nog niet structureel toegepast. De verbinding met de partners en innovatie-consortia (zoals Noordelijk Innovation Board) biedt de mogelijkheid om hierin mee te ontwikkelen.

In dat kader bestaat de projectontwikkeling GAS 2.0 waarin de 7 MBO opleidingen in Noord-Nederland samenwerken om met name in te spelen op de vraag naar in de nieuwe technologie ontwikkelde medewerker.

Roeland Hogt (practor Automotive) co├Ârdineert de projectontwikkeling rondom de waterstoftechnologie vanuit het MBO onderwijs (Noorderpoort) onder de vlag van Energy college. Hiermee ook in verbinding met andere netwerken in Noord Nederland zoals HYDROGREENN.

De doelstelling van het onderwijsplan waterstoftechnologie bestaat uit twee delen:

  1. Het ontwikkelen van een les/praktijk/experimenteer omgeving rondom de energietransitie en toepassingen van waterstof en brandstofcellen
  2. Het ontwikkelen de bijbehorende hybride leerconfiguratie / Learning Community
Avatar - Energy College EC
Over de auteur
Energy College EC Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen.

Meer items in deze categorie