De Waterstof Challenge: op waterstof door Europa

Afbeelding - De Waterstof Challenge: op waterstof door Europa

Zo’n twintig teams uit landen als Nederland, Finland, Duitsland en Belgie zijn vrijdag teruggekomen van een 24-uurs-rit door Europa. Met een waterstofauto. De Waterstof Challenge vraagt aandacht voor waterstof als milieuvriendelijk alternatief voor auto’s die rijden op benzine en diesel. Het is al de vierde editie van de Waterstof Challenge.

Het is een wedstrijd zoals je niet gewend bent. Het gaat namelijk niet om wie van de teams het snelste is. Teams – van bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, BAM en gemeente Groningen – verdienen hun punten door zo veel mogelijk kilometers te maken, tankstations te vinden, landen te bereiken en specifieke locaties te bezoeken om te fotograferen (zoals de Eiffeltoren).

Arjan de Putter, bedenker van de wedstrijd, zegt er het volgende over: ”Er is in ons land al veel aandacht voor elektrisch rijden. Dat is mooi, maar rijden op waterstof verdient ook aandacht. Want ook waterstof is een prima alternatief voor benzine en diesel.”

Wil je het hele artikel lezen? Ga naar het artikel van de NOS.

Avatar - Energy College EC
Over de auteur
Energy College EC Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen.

Meer items in deze categorie