Koning Willem-Alexander opent waterstofinstallatie HyStock in Veendam

Afbeelding - Koning Willem-Alexander opent waterstofinstallatie HyStock in Veendam
Koning Willem-Alexander verleiden met waterstofauto via YouTube Alfa-College

“Energy College heeft ons gevraagd om bij de opening aanwezig te zijn. We vertellen welke mogelijke rol waterstof gaat spelen binnen de energietransitie. Waterstof spreekt voor veel mensen nog tot de verbeelding en het is dan leuk om te laten zien wat je er allemaal mee kunt doen. Zo deden we met het Alfa-college bijvoorbeeld mee aan een race met modelauto’s die op waterstof rijden. We zijn daar tweede van Nederland geworden. Mensen worden nieuwsgierig en enthousiast van deze nieuwe technieken en als school helpen we mee om de wereld een klein stukje groener te maken. Daarnaast is de opening van HyStock natuurlijk een unieke kans om een deel van je werk aan de koning te laten zien. Dat geeft nog wat extra energie”, zegt Fred Knot, docent Engineering bij het Alfa-college.

Samenwerkingsverband

Energy College is een samenwerking tussen noordelijke ROC’s, bedrijven en overheden. Het doel van dit Noord-Nederlands initiatief is om de snelgroeiende energiebranche in de regio te kunnen voorzien van innovatieve vakkrachten op mbo-niveau. Studenten worden opgeleid naar de wensen en behoeften van de markt.

Avatar - Energy College EC
Over de auteur
Energy College EC Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen.

Meer items in deze categorie