RIF aanvraag GAS2.0 goedgekeurd: Vakmensen en studenten in noorden gaan op energieles

Afbeelding - RIF aanvraag GAS2.0 goedgekeurd: Vakmensen en studenten in noorden gaan op energieles

De betrokken partijen willen in vier jaar 3.400 vakmensen opleiden. Dit voorjaar waarschuwde de Sociaal-Economische Raad (SER) nog dat de energietransitie in de knel komt als tekorten aan technisch personeel niet worden opgelost.

De noordelijke provincies krijgen de komende jaren naar verwachting te maken met een krimpende bevolking. Tegelijkertijd zijn er veel extra vaklieden nodig vanwege de noodzakelijke technische aanpassingen voor de overstap van Gronings gas naar andere energiebronnen.

Scholen en 45 bedrijven uit Drenthe, Groningen en Friesland gaan 2.400 studenten de nieuwste kennis over duurzame energie bijbrengen. Ook duizend werknemers van technische bedrijven en driehonderd docenten worden bijgespijkerd.

Het initiatief moet uiteindelijk leiden tot een stabiele instroom van techniekstudenten

bron: nu.nl (https://www.nu.nl/carriere/5527319/vakmensen-en-studenten-in-noorden-gaan-energieles.html)

Avatar - Energy College EC
Over de auteur
Energy College EC Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen.

Meer items in deze categorie