Waterstofontwikkelingen Drenthe: waterstof tanken

Afbeelding - Waterstofontwikkelingen Drenthe: waterstof tanken

Waarom waterstof?

Een deel van het Nederlandse stroomnet is overbelast. De mogelijkheden voor verdere energietransitie worden beperkt in deze gebieden. Om ruimte op het stroomnet te krijgen, moet er duurzame energie worden opgeslagen. Daardoor kan er ook buiten de piekmomenten gebruik worden gemaakt van duurzame energie. Dit kan met accu’s (korte termijn opslag) of door duurzame energie om te zetten in waterstof (lange termijn opslag). Daarnaast zijn waterstofauto’s lichter dan een elektrische auto. Dit is vooral relevant voor zware mobiliteit (bijvoorbeeld vrachtwagens), omdat er minder laadruimte verloren gaat aan zware accu’s. Ook kan een waterstofvoertuig sneller tanken dan dat een elektrisch voertuig kan laden.

Hoe werkt tanken van waterstof?

Via de OrangeGas app kan er getankt worden bij de OG waterstoftankstations in Drenthe. Je kunt van tevoren een tijdsslot reserveren, waardoor je nooit hoeft te wachten. De tanksnelheid is één kilo per 15 minuten.

Toekomstplannen waterstofnetwerk in Drenthe

Deze vijf small scale stations zorgen ervoor dat het “kip-ei”-verhaal doorbroken wordt. Wanneer er genoeg waterstofrijders in de buurt zijn, wordt er in de omgeving geïnvesteerd in een full scale waterstoftankstation.

Locaties

• Assen
• Hoogeveen
• Beilen
• Nieuw-Amsterdam
• Nieuw-Roden

Ben je geïnteresseerd in waterstof en wil je meer weten over deze brandstof en verdere ontwikkelingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag bij het maken van duurzame mobiliteit en keuzes op maat.

Melvin Krikke Accountmanager OG – +31 6 30 80 54 95 – krikke@orangegas.nl www.orangegas.nl

Avatar - Energy College EC
Over de auteur
Energy College EC Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen.

Meer items in deze categorie