Week van de circulaire economie

Afbeelding - Week van de circulaire economie

Van maandag 1 t/m zaterdag 6 februari 2021 is het de week van de circulaire economie. Een week vol online lezingen, webinars en andere events rondom het thema circulariteit. Je kunt je laten inspireren, je kennis vergroten én netwerken. De organisatie van de week van de circulaire economie heeft namelijk alles op alles gezet om ook dit jaar een uitgebreid programma samen te stellen.

”Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Samen maken deelnemers hun verhaal rond.”

Ook Gas 2.0 organiseert een bijeenkomst in de week van de circulaire economie

Naast het brede programma van ‘de week van circulariteit’ organiseert ook Gas 2.0 in samenwerking met Alfa-college Hoogeveen een eigen online bijeenkomst rondom het thema Circulair Bouwen. Een interessant topic! De online webinar vindt plaats op 5 februari 2021 van 12.00 tot 13.00 uur met de volgende gasten: 

– Alex van Oost, directeur van NICE (Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie)
– Ruud Koornstra, Nationale Energiecommissaris en lid van het Innovatieberaad

Centraal tijdens deze webinar staat de circulaire verbouwing van Alfa-college Hoogeveen en wat dit proces heeft betekend voor het onderwijs en (betrokken) bedrijfsleven. Namens Alco Otten (docent Bouwkunde) en Klaas Berends (opleidingsmanager) nodigt Gas 2.0 jou uit om deze boeiende bijeenkomst bij te wonen op 5 februari 2021. De link van de livestream vind je hier.

Extra webinar: Circulaire Skills, de onderwijshandleiding

Nog een ander interessant webinar dat we graag onder de aandacht willen brengen, is de webinar Circulair Skills. Georganiseerd door Spark The Movement. De context van het circular skills-programma is de bouwsector en hoewel onze inspiratiebronnen en gastsprekers uit deze hoek komen, denken we dat de onderwijshandleiding ook voor een veel breder publiek interessant is. 

Wat staat je te wachten?
– > programmaleider Circular Skills Daan de Kruijf (Leren voor Morgen) geeft een inleiding op het ontstaan en het doel van Circulair Skills;
-> Anicee Bauer neemt ons als omgevingspsycholoog mee in de wondere wereld van hoe onze ruimte ons gedrag beïnvloedt;
-> Jaap Flendrie laat – als initiatiefnemer van het Kennis Centrum BioBased Nijmegen – een praktische insteek zien van circulair, duurzaam en biobased bouwen!

Ook voor deze webinar geldt: aanmelden is niet nodig. Je kunt op donderdag 4 februari van 15.00 tot 17.00 uur eenvoudig aansluiten via deze Teams-link.  

Avatar - Energy College EC
Over de auteur
Energy College EC Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen.

Meer items in deze categorie