Samen voor duurzaam

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen. De deelnemende onderwijsinstellingen en bedrijven leiden samen mbo-studenten en zij-instromers op naar de wensen en behoeften van de markt. Dit doen ze bijvoorbeeld door veel samen te werken aan innovatieve projecten en/of vraagstukken.

Waar richten we ons op?

Werving: duurzame alternatieven in de energiebranche zijn sterk in opkomst en om verder te kunnen groeien, zijn meer nieuwe mensen nodig. Energy College zet daarom in op de werving van studenten voor de technische opleidingen.

Onderwijsvernieuwing: de energietransitie vraagt om andere kennis en vaardigheden. Energy College zet daarom in op het ontwikkelen van onderwijs waarin trends en ontwikkelingen vanuit het bedrijfsleven in het onderwijs worden verankerd.

Community of Practice: niets is beter dan het kunnen delen van kennis met iedereen die mee wil in de veranderingen in de energiebranche. Van en met elkaar kunnen leren. Daarom hebben we een actieve community van ondernemers, experts, technische talenten, studenten en docenten die samen ontwikkelen en delen opgezet.