Hackathon voor duurzaam drinkwater: studenten krijgen 30 uur voor oplossingen

Afbeelding - Hackathon voor duurzaam drinkwater: studenten krijgen 30 uur voor oplossingen

Studenten en leerlingen van MBO tot WO in Drenthe, Friesland en Groningen worden op woensdag 18 en donderdag 19 november uitgedaagd tijdens een –online- hackathon: FUTURE DRINKWATER HACK. In deze innovatiewedstrijd gaan de deelnemers in kleine groepjes aan de slag met een vraagstuk uit de praktijk. Energy College organiseert de hackathon samen met WMD Drinkwater en WLN (Waterlaboratorium Noord).

Beide bedrijven werken dagelijks aan schoon drinkwater in het Noorden.  Dat willen ze zo duurzaam mogelijk doen. Om dit te realiseren vragen zij studenten een oplossing te bedenken voor  twee uitdagingen. De vraag van WMD is: Hoe maken wij het energieverbruik van onze productielocatie geheel zelfvoorzienend? De vraag van WLN is: Hoe kunnen we reststromen hergebruiken? 

Juist in deze tijd waarin studenten en leerlingen minder gemakkelijk met elkaar kunnen afspreken en veel lessen al online worden gegeven biedt Energy College ze een uitdagend project waarmee de studenten  buiten alle kaders kunnen denken.

De hackathon start op 18 november om 10.00 uur en eindigt op  19 november om 17.30 uur. Dan zal een vakjury het winnende team met het beste idee bekend maken. Alle deelnemers maken kans op mooie prijzen, er worden workshops aangeboden en ze ontvangen een “mistery box”.

Om de studenten aan te moedigen en te ondersteunen roept de organisatie het noordelijke bedrijfsleven op om hun expertise beschikbaar te stellen voor de deelnemers. De studenten van nu zijn immers de medewerkers van de toekomst.

De WMD heeft 200.000 klanten. Samen goed voor zo’n 500.000 mensen die het water gebruiken. Er zijn in Drenthe twaalf productiestations die samen jaarlijks zo’n 34 miljoen kuub drinkwater produceren. En dat winnen en verwerken van water tot drinkwater op deze productiestations kost een hele hoop energie. Dat kan duurzamer.

Let op! DE INSCHRIJVING IS INMIDDELS GESLOTEN. Bedrijven, studenten en opleidingen die meer willen weten kunnen zich melden via https://energycollege.org/event/future-drinkwater-hack/.

Avatar - Liesbeth
Over de auteur
Liesbeth Drenthe College
Meer items in deze categorie