Terugblik Huis van Sarah

Afbeelding - Terugblik Huis van Sarah

In welke wereld wil jij over twintig jaar leven? Wat laat je na? Als burger, ouder, docent? Of als werkgever of werknemer? Vragen die tijdens het event Huis van Sarah aan ons werden gesteld. Vooraf waren we vooral heel lyrisch dat we weer met een klein groepje mensen live op een evenement aanwezig mochten zijn. Achteraf waren we getriggerd. Wat hadden we net mogen meemaken? Ja, wat is nou eigenlijk onze eigen individuele rol in de energietransitie? Wie moeten het gaan doen? En, waarom wordt er op sommige niveaus nog onvoldoende samengewerkt?

Wat Sarah ons wil leren over de energietransitie

Woensdag 22 juni mochten we Sarah eindelijk ontmoeten. Sommigen van jullie waren erbij, anderen willen misschien liever een andere keer aansluiten. Sarah was ontzettend blij om ons te zien, want ze heeft hulp nodig. Ze is zwanger en zet dus een kind op de wereld dat in 2040 net volwassen is. Maar, hoe ziet die wereld er dan uit? We hebben het nu over de energietransitie, maar is deze in 2040 succesvol afgerond? Rijden, wonen en werken we massaal op en met waterstof? Is onze Co2-uitstoot drastisch verminderd? Eten we echt minder vlees? Is de honingbij nog in leven, of bestaat ‘ie alleen nog maar in de encyclopedie?

Vragen die we van Sarah kregen, in haar huis. Waar we in één van de zes kamers een jonge monteur uit de installatietechniek ontmoetten. Hij kon zijn draai maar lastig vinden. Wat is zijn aandeel in de energietransitie? Hij doet toch gewoon zijn best? Wat wordt er van hém verwacht? We leerden Sadik kennen, die grootse plannen had, waar eigenlijk niets van terecht is gekomen. Terwijl hij werkt in een branche die voor meer dan 40% verantwoordelijk is voor de energietransitie. Alles koste te veel geld, te veel tijd, te veel moeite. Smoesjes. Kwam hij uiteindelijk zelf ook achter. En dan hebben we nog Alfred. Die arme man. De dataman.

Wil jij Sarah ook ontmoeten?

Ach, weet je wat? Er is nog veel meer. En je mag het zelf allemaal komen ervaren. Want op 6 september strijkt de productie van TheaterMakers Radio Kootwijk neer in de Suikerfabriek in Groningen. Je krijgt dus opnieuw de kans om te ervaren, te beleven en mee te voelen welke impact ons huidige gedrag heeft op de wereld. Maar bovenal is dit jouw kans om opnieuw in contact te komen met werkgevers, ondernemers en partners waarmee je het gesprek aan kunt gaan. Laat je niet tegenhouden door het feit dat het event vooral is ontwikkeld voor de installatietechniek. Het is voor iedereen een manier om een individuele reis te maken en jezelf een aantal vragen te stellen én gesprekken te voeren.

Sarah doet vanaf het moment dat je binnenstapt al iets met je. En achteraf, onder het genot van een bitterbal, maken we de eerste stappen naar het antwoord op de vragen die ons zijn gesteld. Samen.

Fijn he, dat het weer kan?

Avatar - IsaNieuwenhuis_
Over de auteur
IsaNieuwenhuis_ The Content Society
Meer items in deze categorie