Terugblik gratis webinar ‘Waterstof en kansen voor de regio Zuidoost-Drenthe’

Afbeelding - Terugblik gratis webinar ‘Waterstof en kansen voor de regio Zuidoost-Drenthe’

Voor de bedrijven en personen die niet bij de webinar aanwezig konden zijn: hier kunt u het webinar nog eens rustig nakijken. Op de website van EmmTranCe vindt u ook nog een overzicht van de vragen en antwoorden die in de chat van de webinar zijn gesteld.

Hotspot EmmTrance (Emmen Energie Transitie Centrum)

De Gemeente Emmen wil graag faciliteren om de kansen voor waterstof te stimuleren. Het plan is om samen met het onderwijs en bedrijfsleven een waterstof opleidings- en testruimte in te richten. Met waterstof-opleidingen stoomt het onderwijs jong talent klaar voor toekomstige banen. In EmmTranCe wordt waterstofonderwijs gegeven aan studenten én aan werkenden die zich willen bij- en omscholen. Het onderwijs en de praktijktesten zullen aansluiten bij de waterstoftoepassingen voor de maakindustrie in Emmen en omgeving. En we kijken natuurlijk ook naar de andere waterstofinitiatieven in de regio om opgedane kennis te delen.

De volgende stappen

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het schrijven van een Business Plan voor EmmTranCe. Hierin komt te staan dat de Gemeente Emmen een flinke aanzet geeft voor de fysieke ruimte van EmmTranCe en de faciliteiten die nodig zijn om een waterstof testcentrum op te zetten. Energy College (de samenwerkende mbo’s in Noord Nederland op het gebied van energie onderwijs) zal het onderwijs in de hotspot ter hand gaan nemen. Het Drenthe College zal hier een belangrijke rol gaan vervullen. Concrete gesprekken hierover vinden al plaats. Bedrijven kunnen ook aanhaken met financiële ondersteuning of inbreng van expertise c.q. uren door:

  • Concrete en praktische waterstof projecten aan te dragen voor het mbo-onderwijs.
  • Het uitvoeren van praktische testen op het gebied van waterstof.
  • Uw personeel te laten bijscholen/actualiseren op het gebied van waterstof (industriële toepassingen).
  • Het aanbieden van gastcolleges op het gebied van waterstof.
    Aan te sluiten en gebruik te maken van het zakelijk netwerk van EmmTranCe.
  • Het presenteren van waterstof showcases van uw bedrijf op EmmTranCe.
  • Het huren van ruimtes voor vergaderingen en zakelijke bijeenkomsten.

Naar aanleiding van de webinar hebben zich al diverse bedrijven aangemeld die betrokken willen raken bij de hotspot EmmTranCe. Wacht niet langer en meld u ook aan. Op deze wijze kunt u meedenken hoe EmmTranCe het beste is op te zetten en het waterstofonderwijs en de praktisch testomgeving te verbinden met het bedrijfsleven.

Voor meer informatie: email met Projectleider EmmTranCe Jeroen van den Berg:

Jeroen@pppm.nl
www.emmtrance.com

Avatar - Energy College EC
Over de auteur
Energy College EC Energy College

Het Energy College is het innovatieve samenwerkingsverband tussen verschillende Noordelijke MBO, ROC en AOC opleidingen in Friesland, Groningen en Drenthe. In het RIF project Gas 2.0 bundelen de scholen in gezamenlijkheid met overheden en het bedrijfsleven hun krachten om de energietransitie en de groei in de energiesector te kunnen waarborgen.

Meer items in deze categorie